Little fox Maribor in PP Forni di Sopra

Tekmovalna ekipa, ki je intenzivno trenirala na Kopah je se 26. januarja udeležila enega največjih tekmovanj v Sloveniji Little fox v Mariboru, ki je pripravljeno po vzoru Zlate lisice. Tekmovanje za bodoče prvakinje in prvake, kot ga poimenujejo se je pričelo že dan prej z uradno otvoritvijo in prevzemom štartnih številk. Tekmovalo je več kot 500 tekmovalcev iz različnih Evropskih držav. Z zahtevno progo in v megli so se na start pod vodstvom trenerja Janija Grlja podali Taj Božič, Vanesa Uljan in Ana Samokec. Tako veliko tekmovanje in zahtevna proga sta prinesla obilo treme, ki pa so jo vsi trije uspešno pregnali in izpeljali odlične vožnje. Po sobotni tekmi v Mariboru, je v nedeljo sledila tekma v Forni di Sopra, ki je štela za Primorski smučarski pokal. Tudi tu ni šlo brez izjemnih uvrstitev, Corina Škrabolje je osvojila prvo mesto, Taj Božič in Jani Grlj pa tretje.

PP Forni di Sopra2018

Corina v Forni di Sopra, Primorski pokal

Zimovanje Kope 2018

Smučarski klub Snežnik je tudi v letošnji smučarski sezoni organiziral že tradicionalno družinsko zimovanje na Kopah. Na zasneženih in s soncem obsijanih Kopah je letos vijugalo več kot 140 bistričanov.

Kope so idealno družinsko smučišče, kjer še tako zahteven smučar najde teren zase. Ravno zato so med Bistričani tako priljubljene. Glavni namen zimavanja pa je vsekakor šola smučanja za otroke. Vanjo so vključeni vsi otroci, od tistih predšolskih, ki prvič stopajo na smuči, pa do tistih, ki že tekmujejo. Tako so se otroci pridno učili vijuganja po belih strminah in zabavali v družbi svojih vrstnikov. Učitelji in trenerji so tistim najpogumnejšim postavili proge, ker so trenirali slalom in veleslalom, ter začinili trening z vožnjo po kros progi, ki je letošnja novost na Kopah. Vijuganje in treniranje je bilo še toliko bolj v užitek, saj so tudi letos bile idealne razmere na smučišču.

Po treh dneh smučanja, pa je bilo potrebno pokazati, kaj so se naučili. Pripravili so tekmovanje, ki se je odvijalo v otroško-starševski navezi. Tekmovali pa so prav vsi, tudi tisti, ki so prvič stopili na smuči. Štela se je najmanjša razlika v času med parom, ter najhitrejši par. Tako so na svoj račun  ter do medalj lahko pri prišli vsi tisti hitri in tisti, ki še šele spoznavajo s tem športom. Vse tekmovalke in tekmovalci so se izvrstno odrezali, kar gre zasluge našim odličnim smučarskim učiteljicam in učiteljem. SK Snežnik se zahvaljuje vsem, ki so kakor koli pomagali in prispevali, da je bilo lepo ( DJ, animatorji, tehnični vodja, fotografi,…). Iskrena hvala tudi smučišču KOPE, da so omogočili izvedbo treningov in zaključne tekme.